Известие

Collapse
No announcement yet.

забива между 4000 до 5000 об/мин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• забива между 4000 до 5000 об/мин

здравейте, много се радвам че форума се възобнови!
    един проблем много ме мъчи от 1-2 месеца - писах за него, но никой не можа да ми помогне, та да питам отново.
    межу 4000 и 5000 об/мин при рязко ускорение понякога се появява едно страннно забиване (все едно съм отпуснал за момент педала на газта), а от 5000 натам пак си набира но по - бавно. карам само с 100 октана и не свети нищо и по сервизите не виждат нищо нередно.
    та от какво мое да е това? много ме трови!!! още малко и трабаньете ще почнат да ме изпреварват!!!
    156 - 1.8ts

Дебитомер?
    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian Покажи съобщение
      дебитомер?
      99,9%

Comment

коя година е колата? странно защо само при тези обороти. ако е дебитомер би трябвало не само там да забива, но все пак е 99,9% сигурно, че е от него. кажи все пак коя година е колата.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Rpm диапазона може да е различен

Comment

има възможност да не ти работят част от свещите при неработещи свещи има едно зачудване при ускоряване във високи обороти. като за начало може да машнеш декоративния капак и да извадиш бубините и да огледаш състоянието на кабелите и лулите. обикновенно една от причините е този който ти е продал колата да е мил двигателя на пароструйка и да се напълнят кладенчетата на свещите с вода а от там като постой известно време водата прави поразии, а може и при смяна на масло да са да са олили и да са напълнили кладенчетата на свещите на първи цилиндър.
            проври свещите ако са наред значи отиваш към дебитомер.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от pecata Покажи съобщение
              здравейте, много се радвам че форума се възобнови!
              един проблем много ме мъчи от 1-2 месеца - писах за него, но никой не можа да ми помогне, та да питам отново.
              межу 4000 и 5000 об/мин при рязко ускорение понякога се появява едно страннно забиване (все едно съм отпуснал за момент педала на газта), а от 5000 натам пак си набира но по - бавно. карам само с 100 октана и не свети нищо и по сервизите не виждат нищо нередно.
              та от какво мое да е това? много ме трови!!! още малко и трабаньете ще почнат да ме изпреварват!!!
              при мен е абсолютно същото докато отвори термостата, след това върви екстра.по мои наблюдения всичко се дължи на температурата на мотора. писал си че забива понякога, виж при каква температура го прави и сподели моля те.
              sigpic
              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

здрасти,и при мен имаше мъртва зона на оборотите и проблем при студеното палене и след смяна на дебитомера оборотите се оправиха и за известно време и паленето но след една седмица проблема с паленето пак се появи но в по-малка степен.другата седмица ще сменя и температурния датчик и ще ходя на адаптация и ще видим резултата.

П.С.С новия дебитомер има много разлика във вървенето в +++++++++
                Alfa Mito 1.4
                156 2.0 155 ex
                156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Абе свещите ги гледх ....... ма нищо нередно не ми се вижда на пръв поглед. Незнам как да ги тествам, ма ми се виждат добри.
                  За миене - не е мита па и от давна е у мене.
                  А дебитомера ........ в бош ми викат че е добре
                  Е все пак свещи, кабели и бубинки да сменя без да сум сигурен ..... не е ли малко скъпо? А па у тъпите сервизи не моат ли да кажат със сигурност от ко е
                  156 - 1.8ts

Comment

при мен е абсолютно същото докато отвори термостата, след това върви екстра.по мои наблюдения всичко се дължи на температурата на мотора. писал си че забива понякога, виж при каква температура го прави и сподели моля те.

Е при мене е само при топъл мотор и то не винаги - аз докат е студена не я жуля толкоз.
                    Като се появи проблема - примерно тая седмица ме тормози често, а др. може изобщо да не се появи.
                    156 - 1.8ts

Comment

коя година е колата? странно защо само при тези обороти. ако е дебитомер би трябвало не само там да забива, но все пак е 99,9% сигурно, че е от него. кажи все пак коя година е колата.

Comment

колеги свещите или работят или не няма средно положение така че няма да е от тях а междудругото моите са на чисто нови а прави същия номер точно на 4200 обората двигатела почва се чуди да върви ли или не ходих по диагностики казват дебитомер и ламбда сонда са ок но смятам да ги сменя и да погледнат софуера накои които е в час-по точто чип и мисля ще се оправи +100 октана само и няма начин да не е мине.иначе мойта температура е ок нов термостат и датчик но пак е така.
                        Alfa romeo GTVex
                        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

на тези обороти отваря соленоида и подава масло на вариатора за да де предварение и да подаде повече гориво. Ако соленоида е блокирал може да се получава номера с бедната смес и да губи мощност при високите обороти. В този случай се мери пъвро дали на соленоида му се подава напрежение след 4000 оборота, после се разглабя соленоида да се види буталцето да не е блокирало или маслените канали не са се задръстили.

Друго!

Може да имаш ниско налягане на горивото. Например от дефектирал регулатор или помпа. В този случай развиаш тапата на рейката на инжекциона. Развиаш винтила на рейката и закачаш манометър. Даваш на контакт и гледаш. Трябва да показва 3 бара налягане. Ако показва по-малко вземаш едни клещи и стисваш маркуча за връщане на излишното гориво за да създадеш съпротивление и гледаш дали ще качи налягане. Ако качи проблема е в регулатора. Ако не - помпата.

Дебитомера също е много важна част при вземането на информациа за образуваната горивна смес. Но ако е проблема е в него то прекъсването ще бъде и в ниските обороти и във визоките.

Температуен датчик на термостата. Ако подава информация за невиждани температури от по 150 градуса (виждал съм такива) колата също не върви, но тогава има и претрисане в ниските обороти.

Ламбда сондата може да работи, но да е мудна. И да казва, че примерно сместа е богата и във високите обороти дефакто компютъра да не пуска достатъчно гориво. Тъ като информация от ламбда сондата не се взима постояно а през определен интервал. И ако сондата закъснее с показанието компютъра може да взема по предишна неактуална вече стойност. (при мен с първата сонда такъв беше проблема, само че обратен. Даваша бедна смес и колата гореше 20/100, а на диагностика ламбда фактора го показваше добре.)

Неправилно зацепени разп. валове спрямо ГМТ. също могат да водят до проблема с невървежа във високите.

Надявам се да съм внесъл малко яснота.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

значи колата пали без проблем няма никакво клатене на обороти в ниските обороти набира идеално и на 4000 почва да се чуди.незнам бедна смес може би а колата ми гори учудващо малко просто не е за вярване този разход верно като не е настъпвам чного но пак е много малък за този мотор и гуми 215*45*17 незнам чак не се бута че да не стане по зле защото нямам никакви проблеми с нея и разхода добър но е това замисляне много дразни тя пак си набира ама не трябва да е така то след 4000 ту тръгва да набира добре ту се замисла двигателя си променя звука стрелката на оборотите ту тръгна добре в един момент се мъчи после пак почва да ускоряма и така.според мен не е нормално незнам от къде да е почна.
                            Alfa romeo GTVex
                            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              на тези обороти отваря соленоида и подава масло на вариатора за да де предварение и да подаде повече гориво. Ако соленоида е блокирал може да се получава номера с бедната смес и да губи мощност при високите обороти. В този случай се мери пъвро дали на соленоида му се подава напрежение след 4000 оборота, после се разглабя соленоида да се види буталцето да не е блокирало или маслените канали не са се задръстили.
                              Значи интересувах се доста кога точно отваря и сработва тоя селеноид, и видях противоречиви мнения - едни казват 1700 оборота, други 2800, трети след 4000, така че категорично не мога да повярвам все още на никой, не съм довършил и диодния тест за да знам със сигурност.......противоречиво е и мнението за промяната на въздушния поток в колекторите.........със сигурност мога да твърдя че малко преди 2000 оборота и около 4000 нещо става в селеноида, щото въпреки че не бях вързал правилно крушката в първия опит, и тя беше с все пак значителна консумация което според някой оказва влияние, при тези обороти тя примигваше за част от секундата....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X